Неприятен подарък направиха играчите на ПАОК за рождения ден на наказаната си звезда Димитър Бербатов. Днес българинът навърши 35 години, но трябваше да гледа мача с Атромитос по телевизията заради червения картон от двубоя с АЕК миналия кръг. 

Без него в редиците "черно-белите" се издъниха гръмко на своя "Тумба" срещу борещия се за оцеляване слабак Атромитос и въпреки тоталното си надмощие през целия мач, стигнаха само до равенство 1:1. 

Мачът започна с мощен натиск на солунчани, но те редуваха пропуск след пропуск пред вратата на Василиос Баркас. Роберт Мак, Жайро и Гари Родригес не показаха концентрация в решителните моменти пред гола в самото начало на мача. 

Бившият играч на Левски Родригес беше най-активният и сътвори много главоболия на Атромитос. Неговите пробиви носеха постоянна заплаха, а ударът му в 15-та минута за малко да се увенчае и с гол, но не би. 

В 24-та минута Стелиос Китсиу се озова сам срещу вратаря, но и неговият удар не беше особено прецизен, като отново вратарят Баркас беше на мястото си и се намеси подобаващо, за да предотврати попадението. 

Все пак натискът на ПАОК нямаше как да не доведе до гол и това се случи в 30-та минута. Тогава Димитрис Пелкас изведе Роберт Мак зад защитата и словакът реализира хладнокръвно 16-ия си гол във всички турнири за тима, за да даде преднина от 1:0. 

До почивката Пелкас изпусна още един златен шанс, като в 35-та минута се озова сам срещу Баркас, но стреля слабо и вратарят пак се справи. Така почивката дойде при гол преднина на домакините. 

Това явно ги успокои след подновяването на играта, но им изигра лоша шега. Атромитос имаше шанс да изравни в 48-та минута, но Никос Лазаридис пропусна. Играчите на Игор Тудор пък приеха играта все по-близо до вратаря си и бяха наказани за това. 

При това, гостите от Атромитос нанесоха своя удар десет минути преди края, когато ПАОК вече нямаше и време да отреагира. В 80-та минута Хавиер Умбидес центрира от пряк свободен удар, като топката летеше към аутлинията. Там в последния момент Никос Лазаридис с глава я отклони, а тя се завъртя по такъв странен начин, че влезе в мрежата. 

Домакините тръгнаха в бурни протести, като искаха едновременно и засада, и аут. След кратка консултация обаче реферите категорично зачетоха попадението и резултатът беше изравнен. 

Това се оказа и последното попадение в мача, с което ПАОК се издъни доста здраво срещу един от последните тимове в класирането на "Тумба". Солунчани имат вече 34 точки, но изостават все повече от другите двата си преки конкурента - АЕК и Панатинайкос. Атромитос пък събра 19 точки и се поотдалечи от опасната зона.