Бразилска звезда Неймар напусна тренировъчната база на  Бразилия на Мондиал 2014, по-малко от 24 часа, след като получи контузия при победата с 2:1 над Колумбия на четвъртфиналите. 22-годишният нападател беше докаран в базата с линейка и беше придружаван от лекаря на тима Хосе Луис Рунко. Бразилският отбор се завърна в лагера си на 100 километра от Рио де Жанейро след снощната среща във Форталеза.

Телевизионните камери показаха как Неймар маха от хеликоптера, с който напусна базата. Рунко заяви, че бащата на Неймар е останал през нощта с него. Футболистът пък се е оплаквал от силни болки. 

Бразилската звезда се завръща при семейството си в Гуаруха (щата Сао Пауло), където ще се възстановява. Неймар е с фрактура на трети прешлен на гръбнака. Той пострада при сблъсък с Хуан Сунига от колумбийския отбор в 88-а минута, а бранителят не получи дори жълт картон. 

Първоначално Неймар искаше да остане със съотборниците си, но лекарите не одобриха това. Той не се нуждае от операция, но за да се възстанови трябва да почива. 
"Единственото лечение е абсолютна почивка", каза Хосе Луис Рунко.

"Това е време за обединение около националния отбор на Бразилия. Цялата наша подкрепа е за Неймар", написа в Туитър президентът на Бразилия Дилма Русеф.

Бразилските медии дори публикуваха статистика, според която петкратните световни шампиони за спечелили пет от общо шест мача без Неймар в последните четири години. 

От загубата от Холандия на Мондиал 2010 Бразилия е изиграла общо 60 мача. Неймар е пропуснал шест от тези срещи, а в тях бразилците имат пет победи и една загуба. 

В тези шест мача Бразилия е загубила от Франция през февруари 2011-а година и е победила Иран, Украйна, Габон, Египет и Дания./БТА