Петима футболисти на Глазгоу Рейнджърс бяха извадени от състава, след като се оказа, че са нарушили протоколите за ограничаване на вируса COVID-19 и ще бъдат глобени заради непрофесионалното си поведение, обяви мениджърът на тима Стивън Джерард.

Това са халфът Бонгани Зунгу, защитниците Нейтън Патерсън и Каллин Бейси, нападателят Дапо Мебуде и вратарят Брайън Киниър. Според медиите в страната, те са били замесени в непозволено парти в града, което е било разкрито и прекратено от полицията, пристигнала на място по сигнал.

Джерард заяви, че лидерите в Премиършип вече са се свързали с Футболната асоциация и с правителството, за да информират двете институции заради инцидента и техните участници в него.

"Длъжни сме да признаем, че петима от нашите играчи са били замесени в нарушаване на правилата срещу коронавируса, от което всички ние действително сме разочаровани", заяви легендата на Ливърпул пред клубната телевизия ден преди първия 1/16-финал в турнира Лига Европа срещу белгийския Антверп.

"Ще бъде взето решение за наказанието им, но футболистите ще бъдат глобени. На първо време ще бъдат отстранени от отбора за кратък период, който е нужен като изолационен период. И след като бъде разрешено, аз ще седна с тях на разговор. Лично аз се чувствам разочарован от тази история, но в момента се опитвам да се концентрирам върху мача с Антверп утре, който е много важен за клуба ни изобщо", добави още Стиви Джи.

През ноември други двама играчи на Рейнджърс бяха наказани. Това са крилото Джордан Джоунс и защитникът Джордж Едмъндсън, които бяха лишени от права за седем мача, тъй като са присъствали на частен купон без разрешение.