Отборът на Германия загуби с 2:3 от Турция в контрола на "Олимпиащадион" в Берлин и бе изпратен с освирквания от феновете. Поражението бе първо за Юлиан Нагелсман, който дебютира с победа и равен начело на Бундестима. Двата отбора изиграха страхотен мач с огромен заряд на терена и вълнуващи емоции по трибуните.  
 
Кай Хавертц откри още в 5-ата минута, но гостите направиха пълен обрат до почивката с попадения на Ферди Кадиоглу (38) и Кенан Йълдъз (45). В началото на втората част Никлас Фюлкруг (49) изравни, а Юсуф Сари донесе победата на Турция с гол от дузпа в 71-ата минута. 
Бундестима започна доста агресивно и това даде резултат още в 5-ата минута. Продължителна атака бе изострена с вертикално извеждащо подаване на Хенрихс към Лерой Сане в наказателното поле. Крилото можеше да стреля, но предпочете да върне към Кай Хавертц, който елегантно отклони топката в мрежата за 1:0.

Две минути по-късно домакините пропуснаха да удвоят след идентична атака. Отново Сане получи пас в коридор и се опита да върне към съотборник, но този път защитник пресече паса му. В 12-тата минута и гостите отправиха първия си удар към вратата на Кевин Трап, при който Язъджъ шутира  неточно. Високо изнесената отбрана на Турция се пропука в 16-ата минута, когато Лерой Сане бе изведен зад нея и стреля покрай вратаря, но топката излезе в аут.
 
Секунди по-късно гостите отговориха с мощен изстрел на Кенан Йълдъз, който бе в очертанията на вратата, но не затрудни Кевин Трап. Тимът на Винченцо Монтела пропусна да изравни в 31-ата минута, когато отнеха топката и на стрелкова позиция се оказа Язъджъ. Той обаче не успя да преодолее стража на Бундестима. 
 

В последния четвърт час на първото полувреме домакините напълно загубиха контрола над мача. Най-напред в 38-ата минута Ферди Кадиоглу получи отляво, овладя технично и нахлу в наказателното поле. Последва силен шут в близкия ъгъл, който матира Трап - 1:1.

Секунди преди почивката Хенрихс се сблъска с Язъджъ във въздушен двубой и топката отиде в дебнещия зад тях Кенан Йълдъз. 18-годишният футболист на Ювентус със зверски удар прати топката в далечния горен ъгъл за пълния обрат - 1:2.

Германците започнаха втората част по подобие на първата и още в 49-ата минута стигнаха до изравняване. Мощен пробив на Флориан Вирц завърши с подаване към Никлас Фюлкруг, който си нагласи топката на десния крак и с шут по земя в близкия ъгъл изненада вратаря Байъндър - 2:2.

Само три минути след това късметът покри домакините, след като Салих Йозджан се разходи между бранителите и шутира мощно, но топката разтресе дясната греда. 

Гостите все пак вкараха гол в 71-ата минута от дузпа. Реферът Бартош Франковски посочи бялата точка след преглед с ВАР за игра с ръка на Кай Хавертц. Абдюлкерим Бардакджъ опита подаване в наказателното поле, при което топката срещна ръката на германския футболист. С изпълнението на дузпата се нагърби Юсуф Сари, който не пропусна - 2:3. 

Малко след попадението Юлиан Брандт пропусна очи в очи с вратаря на съперника, след като стреля в тялото му. Блестящо спасяване на Кевин Трап в 83-ата минута остави интригата в мача. Бариш Йълмъз се промъкна с лекота през защитата и отправи опасен изстрел, който беше отразен от стража на домакините. В добавеното време на мача пред Кай Хавертц пропусна добра възможност да изравни.   

 
FT  |   ГЕРМАНИЯ - ТУРЦИЯ 2:3
 
Германия: 12. Трап, 4. Тах, 2. Рюдигер, 16. Хенрихс, 6. Кимих, 21. Гюндоган, 11. Бранд, 17. Вирц, 7. Хавертц, 9. Фюлкруг, 19. Сане
Селекционер Юлиан Нагелсман
Турция: 12. Байъндър, 2. Челик, 15. Кабак, 14. Бардакджъ, 20. Кадиоглу, 21. Акбаба, 16. Юксек, 22. Айхан, 11. Язъджъ, 8. Кахведжи, 19. Йълдъз
Селекционер Винченцо Монтела