Саутхемптън официално привлече полузащитника Карлос Алкарас от аржентиския Расинг Клуб. 20-годишният Алкарас подписа договор за четири години и половина със „светците“, като по този начин стана второто ново попълнение на отбора този месец след пристигането на хърватския национал Мислав Оршич.

Халфът подписа договор с тима от „Сейнт Мерис“ до лятото на 2027-а година. Смята се, че Саутхемптън са платили за неговите услуги 13.7 милиона евро.

Алкарас стана известен в родината си, когато дебютира за Расинг на 17-годишна възраст през 2020-а година и оттогава записа 83 мача. Полузащитникът изигра ключова роля за достигането на второто място в Примера дивисион миналата година и вкара победния гол във финала на Шампионския трофей срещу Бока Хуниорс.

„Много съм щастлив, че станах част от този клуб. Знаех, че това ще бъде ново предизвикателство за мен и за моята кариера, така че исках да го приема, знаейки, че ще се присъединя към страхотен клуб. Нямам търпение да започна да тренирам и да играя и съм готов да дам 100 процента за този клуб, за тази фланелка. Очаквам с нетърпение да се срещна с всички мои съотборници и съм готов да дам всичко от себе си“, заяви Алкарас пред клубния сайт.