Бившият треньор на Левски, ЦСКА и Литекс Люпко Петрович все още е в изкуствена кома, но не е сигурно в каква посока ще върви възстановяването му. Това заяви кардиологът Милко Ристич, който е личен приятел на легендарния специалист, но въпреки това не го е виждал, откакто Петрович е приет в болница след автомобилната катастрофа. 

"Треньорът все още е в изкуствена кома и състоянието му е несигурно, но аз съм оптимист", казва известният кардиолог пред informer.rs и подчертава, че все още не може да се каже, че легендата е вън от опасност. Ристич все пак е оптимист и се надява възстановяването на треньора да върви в правилната посока.

"Познавам Люпко лично, той също беше наш пациент, правихме му изследвания. Това, което му се случи, ме порази. Доколкото знам, той е в стабилно състояние, така че това е обнадеждаващо, но не можем да кажем повече от това, надявам се всичко да върви в правилната посока. Не съм ходил, но съм добре информиран. Познавам го лично. При мозъчни увреждания принципът на лечение е фармакологично удължаване, защото тогава нуждата от мозъчни функции, от кислород и други подобни е най-малка. В момента е в изкуствена кома. Трябва да съм реалист – прогнозата му е непредсказуема. Най-критичните бяха първите 48 часа и засега той се справя страхотно", добави Ристич.

"Сега нищо не може да се уточни, защото не са минали и три дни. Засега е в стабилно състояние, което е добър показател. Въпреки това, преди седмия ден е неприемливо да се прогнозира. Най-добрите лекари са около него и чакат кръвта да се оттегли от менингите. Докато това не се случи, нищо друго не може да се направи", завърши специалистът.