Шефът на медицинския департамент в УЕФА – Тим Майер потвърди, че в европейската централа се обмисля сериозно възможността за рестарта на сезон 2019/20. Това стана ден, след като от ФИФА контрираха идеята играта да се завърне пред септември месец.

От ФИФА говориха преди да стане официално обявлението от Франция, че първенството и мачовете там спират, като страната последва Нидерландия. Шефът на медиците във ФИФА Михел Дууг каза пред Sky Sports, че е невъзможно мачовете да се завърнат преди да бъде позволено да има социални контакти между хора.

Босът на УЕФА при лекарите Майер обаче сподели, че департамента в Европа работи екстремно много към опитите да върне играта.

„В дискусиите ни всичко е свързано. Елитен футбол, здравето на играчите, мачовете и публичните прояви. Всички футболни федерации, които планират завръщане, ще трябва да направят важни протоколи за всички санитарни мерки. Най-важно е здравето на играчите и трябва да следваме препоръките. Ако всичко се спази с пълния ми респект към локалните организации, определено вече мислим за рестарта на футбола за сезон 2019/20”, каза Тим Майер.