В Селтик се готвят да атакуват груповата фаза на Лига Европа. Шотландците вече оставиха зад гърба си загубата от Ференцварош в Шампионската Лига и са амбицирани да попаднат в групите на втория по сила европейски клубен турнир.

В четвъртък вечер „детелините“ гостуват в Босна на ФК Сараево, а мениджърът на тима Нийл Ленън е твърдо решен Селтик да продължи с европейските мачове поне до нова година.

„Оставихме всичко лошо зад нас, след загубата от Ференцварош бяхме съсипани от критики и всички говориха колко слаб отбор сме. Сега, въпреки трудностите сме на прага на групите на Лига Европа и ще дадем всичко от себе си, за да играем там. Вече отстранихме един противник в лицето на Рига. Отборът е мотивиран да продължи с добрите изяви. Ще отидем в Босна за мача със Сараево, за да ги отстраним и да влезем в групите. Никой няма да напуска Селтик, мога да заявя това най-отговорно, аз няма да го позволя. Ако искаме да градим отбор, който да има успехи в Европа, трябва да задържим големите си звезди. Сигурен съм, че ще стигнем до групите, а оттам нататък ще видим какво ни е подготвил жребият“, коментира наставникът.