Бразилският нападател Неймар се възстановява добре от претърпяната операция на коляното след контузията, която получи през миналия месец, но все още не може да се направи прогноза кога ще се завърне на терена, разкри лекарят на националния отбор на Бразилия Родриго Ласмар.

Неймар скъса предна кръстна връзка и менискус на лявото си коляно по време на ангажиментите си с държавния тим и се подложи на операция по-рано този месец в болница в Бело Оризонте.

31-годишният футболист реагира "много добре" на лечението, но възстановяването му ще бъде дълго и трябва да се концентрира върху процеса, добави д-р Ласмар на срещата с медиите в Тересополис.

"От първия момент той демонстрира, че следва това, което ние му предлагаме. Знае, че това е процес, в който той ще се нуждае от всички нас - физиотерапевт, кондиционен треньор, така че да разчитаме отново на него възможно най-скоро", добави лекарят, който извърши операцията, уточнявайки, че все още не може да даде дата за завръщането на футболиста на Ал Хилал на терена.

"Контузиите са индивуални. Има и свързани травми, които могат да бъдат също толкова важни, колкото нараняване на менискус. Това прави процедурата по-сложна, а процесът по възстановяване по-бавен. Затова не говорим за конкретна прогноза", обясни Родриго Ласмар.

Националният отбор на Бразилия се намира на трето място в квалификациите за Световното първенство по футбол през 2026 година в зона Южна Америка. Бразилците имат 7 точки в актива си и в четвъртък ще се изправят срещу заемащия пето място Колумбия, който е с 6 точки в актива си. Седмица по-късно предстои домакинство на лидера Аржентина, чийто тим събра 12 точки до момента.

Д-р Ласмар обяви още, че вратарят Едерсон е отпаднал от състава на Бразилия заради контузия, получена в мач на Манчестър Сити.

"Той има травма на крака от финалните минути на срещата с Челси и е доиграл мача с болка, но тя се е засилила. Кракът му е подут и му е трудно да ходи", коментира лекарят.

В тима на Бразилия бе повикан вратарят на Атлетико Паранензе Бенто.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова