Бразилският нападател Неймар не е напълно готов да играе в двата начални кръга на квалификациите за Световното първенство в зона Южна Америка поради контузия в десния глезен, която го извади от терените от февруари, пише АП.

Неймар напусна Пари Сен Жермен, за да премине в саудитския Ал Хилал, но все още не е играл за новия си клуб. Той каза на пресконференция, че Саудитската професионална лига може да бъде толкова силна, колкото френската Лига 1. Бразилия ще изиграе първия си мач от квалификациите за Световното първенство в петък в амазонския град Белем срещу Боливия. След това Селесао ще пътува за среща с Перу във вторник.

"Чувствам се добре, щастлив, но очевидно не съм 100% във форма. Но главата ми е добре, тялото ми е добре", каза 31-годишният Неймар. "Щях да играя в последния мач на Ал Хилал, но бях ударен по време на тренировка и треньорът реши да ме остави извън състава, за да мога да дойда в Бразилия."

Последният мач на Неймар за Бразилия беше четвъртфиналната загуба на Световното първенство от Хърватия. Той напусна Катар със съмнения относно бъдещето си в националния отбор и не игра в първите три мача на Селесао тази година. Сега съмненията на Неймар изглежда са приключили.

"Семейството и приятелите ме посъветваха да продължа в националния отбор и аз си дадох сметка за всичко, което съм направил. Когато си с близките си, семейството си, те те поставят на мястото ти и те карат да видиш, че си струва да продължиш да бъдеш щастлив, като носиш фланелката на Бразилия“, каза още той.

Неймар се нуждае от един гол, за да изпревари Пеле (77 гола) като голмайстор на националния отбор в официални мачове, макар че Бразилската футболна конфедерация не желае да признае тази статистика, тъ като счита, че трикратният носител на Световната титла има 95 гола. Неймар обаче призна, че постижението е още един стимул за него да играе за Бразилия.

"Трудно е да се осъзнае какво означава този рекорд, но означава много“, каза нападателят. вНеймар, който се сблъска с критики от феновете във Франция през последните години и напусна ПСЖ на фона на информациите, че не е желан в клуба, не счита, че футболът във Франция  е по-добър от този в Саудитска Арабия.

"Уверявам ви, че футболът в Саудитска Арабия е същият. Топката е кръгла, има голове и ако погледнете имената, които играят в саудитската лига... Не знам дали е по-добра от френската лига или не. Искам да печеля титли за Ал Хилал, главата ми няма да се промени много.  Сигурен съм, че няма да е лесно да спечелим шампионата на Саудитска Арабия, други отбори станаха по-силни, имат известни играчи. Ще бъде много интересно и съм сигурен, че ще гледате", каза още Неймар.