Белгия надви Германия с 3:2 в приятелски мач. Още преди да изминат десет минути от двубоя, Караско и Лукаку се разписаха в полза на "червените дяволи". В самия край на първото полувреме Никлас Фюлкруг намали изоставането на Бундестима, вкарвайки дузпа. 

През второто полувреме Германия натискаше и владееше топката повече, но Кевин де Бройне се възползва от контраатака и отново удвои преднината на "червените дяволи" в 78-ата минута. Серж Гнабри пък се разписа три минути преди края на редовното време и върна Маншафта в мача. Все пак Белгия удържа преднината си и взе победата в зрелищната контрола. 


 

Gulliver/GettyImages
93 снимки

Серж Гнабри нанесе първия изстрел в 5-ата минута. Той дойде от ръба на наказателното поле, но не бе точен.

Минута по-късно пък "червените дяволи" удариха. Яник Караско получи топката в пеналтерията на Бундестима, залъга защитник на домакините и след това шутира. Топката попадна в мрежата на Тер Стеген. 

Две минути по-късно гостите откраднаха топката, а Кевин де Бройне прати страхотен извеждащ пас към Ромелу Лукаку, който не сбърка очи в очи със стража на Германия и удвои преднината на "червените дяволи" още преди да изтекат десет минути игра. 

В 20-ата минута Белгия бе близо до трети гол след страхотни индивидуални действия на Люкебакио. Той пое топката в собствената си половина след корнер и сам си я бутна напред, надбягвайки защитниците на Германия той остана сам срещу Тер Стеген, но ударът му мина встрани от вратата. Секунди след това Лукаку нацели гредата, след като Де Бройне го намери с центриране от ъглов удар. 

Малко след като изминаха 30 минути от срещата, Ханзи Флик трябваше да извърши принудителна смяна. Леон Горецка получи контузия и напусна, а на терена се появи Емре Джан. Смяната дори бе двойна, а Феликс Нмека влезе, вместо Флориан Вирц.

Четири минути преди края на първото полувреме Волф получи шанс да стреля, но не успя да затрудни сериозно стража на Белгия.

В 43-ата минута пък при удар с глава на Фюлкруг, топката се докосна в ръката на Лукаку в наказателното поле на Белгия. Така съдията отсъди дузпа за Бундестима. Именно нападателят на Вердер Бремен изпълни наказателния удар и намали изоставането на Маншафта с точно изпълнение. 

Серж Гнабри бе близо до това да изравни резултата в 53-ата минута. Той получи топката по земя отдясно и нанесе директен изстрел, който обаче мина встрани от целта. Минута по-късно отново Гнабри се озова в наказателното поле на Белгия с топка в крака. Опита се да се завърти и да стреля, но бе блокиран. 

В 57-ата минута пък Никлас Фюлкруг се извиси във въздуха при центриране отляво и стреля с глава. Топката обаче прелетя над напречната греда, но това бе пореден добър шанс за Бундестима през второто полувреме. 

Минута по-късно Тимо Вернер бе изведен сам срещу Кастеелс и мушна топката между краката му и във вратата на Белгия, изравнявайки за 2:2. Радостта на домакините обаче продължи кратко, тъй като бе отсъдена засада, а попадението беше отменено. 

Gulliver/GettyImages
37 снимки

В 64-ата минута първо Вернер опита изстрел, който бе блокиран, а след това топката попадна в Кимих, който шутира извън наказателното поле на Белгия, но и неговият опит бе спрян от футболист на "червените дяволи".

Маншафта продължи с по-добрата игра и през следващите десет минути, но домакините не стигнаха до чисти голови положения. 

Белгия обаче удари при единствената голова ситуация, която създаде през второто полувреме. В 78-ата минута Де Бройне изведе Тросар по левия фланг при контраатака на "червените дяволи", а той върна към капитана на гостите в пеналтерията, който прати топката в мрежата.

В 84-ата минута пък Гнабри успя да преодолее няколко футболиста на Белгия, след като демонстрира страхотната си техника в пеналтерията на "червените дяволи". Индивидуалната му акция завърши с изстрел по земята, който обаче срещна гредата. 

Две минути след това Серж Гнабри се възползва от добро подаване по земя. Той се измъкна в наказателното поле на Белгия, стреля и отново намали изоставането на Бундестима - 2:3.

FT / Германия - Беглия 2:3

0:1 Яник Караско 6'

0:2 Ромелу Лукаку 9'

1:2 Никлас Фюлкруг 44'

1:3 Кевин де Бройне 78'

2:3 Серж Гнабри 87'

Съставите на двата отбора:

Германия: 1. Тер Стеген, 17. Волф, 5. Керер, 4. Гинтер, 3. Раум, 8. Горецка, 6. Кимих, 10. Гнабри, 18. Вирц, 11. Вернер, 9. Фюлкруг

Селекционер: Ханзи Флик

Белгия: 12. Кастеелс, 3. Теате, 5. Вертонген, 4. Фаес, 21. Кастан, 7. Де Бройне, 6. Онана, 6. Мангала, 16. Люкебакио, 11. Караско, 10. Лукаку

Селекционер: Доминик Тедеско