Българският селекционер на Казахстан се изправи срещу родината си в едва втория си официален мач начело. Мъри и момчетата му паднаха с 1:2 с гол в последната минута, като според него реалният резултат е равният. 

"Добре, че е приятелски този мач, имаше емоции, тръпка и голове. Двата отбора си поделиха по едно полувреме, играха с различни варианти. Смените поразвалиха играта, но смятам, че проверката е полезна", заяви Мъри и сподели какво е попречило на тима му. 

"България е по-високо в ранглистата, полезна е за моя отбор тази проверка. Не трябва да се допускат такива грешки при статични положения от моя тим, но това са грешки на растежа. Реалният резултат е равният, но просто по-опитният тим победи", добави българският специалист и сподели какви са според него шансовете на България в Лигата на нациите.  

"Честитих победата на всички, пожелах им да спечелят Лигата на нациите. Предния мач българите бяха по-агресивни, имаха повече желание. Може би бяха без ритъм, моите футболисти също нямаха. Твърде е рано е за оценки, но България е в тежка група, може да има проблеми за всеки. Важното е, че България има колектив, отбор, който отдавна играе", добави Стоилов и анализира мача в Унгария. 

"Още има разлика между България и Казахстан. Ние разчитаме повече на организация, дисциплина и емоции и затова взехме превес след почивката. А и ако в моя тим ги имаше четиримата основни играчи, които са с опит в Европа, щяхме да сме по-уверени", сподели още Стоилов и разкри какъв е според него проблемът на българския футбол. 

"Имаме твърде малко качествени български играчи в Европа. Затова и българските клубове прибягват към чужденци. Всеки клуб трябва да се замисли за школите си. Малко български играчи са във водещи отбори." 

"От доста години не съм гледал юношески футбол в България, за да кажа в кое е вината. Всеки клуб за себе си трябва да реши, не може Хубчев или БФС да ги застави как да работят", завърши българският треньор на Казахстан.