Ливърпул разгроми с 4:0 Лестър Сити в контролна среща, която се игра в Сингапур. „Червените" доминираха през целия двубой и стигнаха до успеха с попадения на Дарвин Нунес в 30-ата, Боби Кларк в 35-ата, Диого Жота в 38-ата и на Бен Доак в 64-ата минута.

Мърсисайдци стартираха във формация 4-3-3. На вратата бе Куивийн Келехър, а пред него в защитата бяха Трент Александър-Арнолд, Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк и Андрю Робъртсън. В средата на терена действаха новото попълнение Алексис Мак Алистър, Боби Кларк и Къртис Джоунс. В предни позиции започна триото Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Диого Жота.

Лестър имаше първия шанс в срещата, когато в осмата минута Уилфред Ндиди бе изведен сам срещу Келъхер, но стражът на Ливърпул спаси. В следващата атака попадение на Дарвин Нунес бе отменено заради засада.

В 14-ата минута Трент Александър-Арнолд пробва далечен шут, който бе спасен от стража на Лестър Мадс Хермансен.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Девет минути след това дойде най-чистото положение за Ливърпул дотук в мача, след като удар на Мохамед Салах бе избит по страхотен начин от вратаря на „лисиците“.

„Червените“ обаче набързо взеха мача в свои ръце само за осем минути. Те откриха резултата след точно половин час игра, когато Диого Жота стреля опасно, Хермансен изби трудно топката, но притичалият Дарвин Нунес направи добавка за 1:0.

Пет минути по-късно Ливърпул нанесе втори удар, след като Мохамед Салах проби отдясно и подаде на Боби Кларк, който с премерен удар с десния крак удвои преднината на тима – 2:0.

Още в 38-ата минута резултатът вече беше класически. Тогава Салах центрира отдясно и намери Жота, който отбеляза с глава за 3:0.

През второто полувреме Юрген Клоп направи 10 промени в тима си, като в игра се появиха Доминик Собослай, Коди Гакпо и Луис Диас. Втората част започна в по-спокойно темпо, като в едва в 57-ата минута имаше по-опасен удар на Харви Елиът, спасен от стража на Лестър. 

Едно от най-интересните положения в мача дойде в 62-ата минута. Новото попълнение на Ливърпул Доминик Собослай видя излезлия извън наказателното си поле Мадс Хермансен, опитвайки се да го прехвърли от центъра. Ударът обаче се оказа с една идея по-слаб от нужното и стражът спаси с глава, изчиствайки топката в корнер.

Само две минути след това обаче Ливърпул отбеляза и четвърто попадение. След изпълнение на корнер от Собослай, последва подаване с глава на Жоел Матип за Бен Доак, който оформи крайното 4:0.

Десетина минути по-късно дойде най-доброто положение за Лестър през втората част, след като удар на Киърнън Дюсбъри-Хол мина в близост до вратата на Ливърпул. Малко по-късно ново попадение на мърсисайдци, дело на Луис Диас, бе отменено заради игра с ръка.

Това бе втора победа за отбора на Юрген Клоп в предсезонните проверки след тази над Карлсруе с 4:2. „Червените“ записаха и голово равенство от 4:4 срещу Гройтер Фюрт. За 19-кратните шампиони на Англия предстоят още две контроли – срещу германския шампион Байерн Мюнхен на 02.08, сряда, и срещу Дармщадт на 07.08, понеделник.