Мондиал 2026 е първият, за който все още не знаем домакина. И по всичко изглежда, че той ще се проведе в Северна Америка. Поне ако се вземе предвид мнението на инспекцията на групата на ФИФА, която оцени последните две кандидатури за форума. 

За домакинството на шампионата се борят Мароко от една страна, а от друга е сборната кандидатура на САЩ, Мексико и Канада. И според чиновниците на ФИФА, северноамериканците би трябвало да са с огромно предимство. 

Въпросната група е инспектирала настоящата футболна инфраструктура в страните-кандидати. САЩ/Мексико/Канада са получили 402 от 500 възможни точки, докато северноафриканците са останали със само 275 от 500. 

Мароканците изчисляват, че ще им трябват около 16 млрд. долара за построяване и реновиране на стадиони, както и изграждане на околната инфраструктура. Докато на северноамериканците ще им трябват само леки освежителни работи по наличните съоръжения и няма да им е необходима толкова голяма инвестиция. 

Името на домакина на Мондиал 2026 ще стане ясно на 13 юни на заседанието на ФИФА, което ще предхожда откриването на Световното първенство в Русия на следващия ден. Форумът там ще продължи до 15 юли.