Полузащитникът на Реал Мадрид и Хърватия Лука Модрич даде обширно интервю за Ютарни лист. Той коментира, че двете големи звезди на световния футбол Лео Меси и Кристиано Роналдо са най-добрите футболисти в последните 10 години, но наградата "Златна топка" се дава за постиженията за календарна такава.

- Къде е твоята "Златна топка"?
- В спалнята, ще имам още време да си спомням за това, каква беше 2018 година. След Нова година ще бъде преместена на специална витрина с други трофеи, където ще има добра компания.

- Как се чувстваш?
- Щастлив и горд съм, 20 години се трудя усърдно и не съм мечтал за това. Реалността надмина очакванията ми. Важното е, че всички хора в световния футбол признаха качеството на играта ми, на фона на успехите на отборите, в които играя. Те ме възнаградиха за усилията ми Но, личното признание няма значение, ако то не е резултат от колективния успех, той е важен. Ако мога, сега бих дал всичките си индивидуални награди за успех на финала на Световното първенство с Хърватия.

- Меси и Роналдо доминират в световния футбол в последните 10 години, а дори не дойдоха на церемонията
- Това си е индивидуален избор, не мога да кажа защо така се получи. Изглежда, че всички тези награди са ценени от тях, само тогава, когато ги получават. Това е несправедливо по отношение на колегите, и хората, които ги избират за №1 в последните години, но не по отношение на футбола и феновете. Но, повтарям, всеки взима решенията си сам и както счита за нужно.

- Може, да им е трудно да приемат края на господството си? Но, трябва да кажем, че Меси е гласувал за вас?
– Роналдо и Меси са два феномена, те бяха най-добрите в последните десет години. Но в случая със "Златната топка" става дума за един сезон, една години, но резултатите от гласуването съвпадат на треньорите, играчите, футболните легенди, журналистите и феновете. Или всички те грешат? Ако се избира само на основата на класата и нивото на играчите, то остана да се раздават трофеи само за Меси и Роналдо, когато играят, и да закрием всички гласувания.