Най-важната новина от понеделник е свързана с Лука Модрич и фактът, че стана първият хърватин, спечелил Златната топка. Похвалите по негов адрес не спират, а той стана едва вторият балканец, който триумфира с най-престижното индивидуално отличие във футбола. 

Затова беше интересно и какво мисли и първият човек от нашия полуостров, който е печелил трофея - българската легенда Христо Стоичков. Въпреки че е легенда на Барселона, а Модрич бродира за кръвния враг Реал Мадрид, Камата смята, че отличието му е заслужено. 

"Мисля, че Лука заслужаваше Златната топка заради всичко, което е направил във футбола. Заради всичко, което е сторил като цяло за клуба и за националния си отбор. Той доказа, че в краката на нас, балканците, има нещо различно. Просто винаги се е забавлявал с топката в крака", заяви Камата. 

Стоичков коментира и положението около двама други от фаворитите да спечелят отличието, които обаче останаха в подножието на славата, с която се окичи хърватинът. Става въпрос за световните шампиони с Франция Килиан Мбапе и Антоан Гризман. 

"Честно казано, ако беше спечелил Гризман, също щеше да е заслужено. Колкото до Мбапе, той все още е много млад, но мисля, че именно той ще спечели наградата през 2019 г. Изглежда ми сигурно това", сподели още Стоичков.