Българинът Михаил Александров продължи договора си с руския Арсенал Тула. Контрактът на българския футболист е за една година, с възможност за допълнителна една.

Александров играе за отбора от Тула от началото на 2017 година и е изиграл 35 срещи, отбелязвайки един гол. В руския тим Александров претърпя промяна в кариерата си, след като треньорът прецени да го поставя като десен бек, за сметка на качествата му като офанзивен футболист.

„Решението ми е правилно, защото зная, че мога да прогресирам в Арсенал. Колективът е много добър и сме готови за резултата в бъдеще. Целите пред отбора се повишават непрестанно и ние сме готови да направим крачка напред”, заяви Мишо Александров пред официалния сайт на клуба.

Преди броени дни руският тим обяви трансфера на още един българин Георги Костадинов. Бившият футболист на Берое и Левски пристигна в Арсенал от израелския Макаби Хайфа.

„Руският шампионат е от висока класа и щом си тук, то говори за качествата ти. Ще се опитам да играя на добро ниво, за да доказвам, на треньорите в националния отбор на България, че няма да сбъркат, ако ме повикат”.

 „Ще помогна на Жоро да се адаптира по бързо в обстановката на отбора. Убеден съм, че качествата му ще помогнат много на клуба ни”, завърши Александров.