Лионел Меси изкара само 37 минути на терена, преди да бъде принудително заменен при убедителната победа на неговия Интер Маями над Торонто с 4:0 в мач от редовния сезон на Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки

Световният шампион с Аржентина се завърна за отбора, след като пропусна тежката загубата от Атланта Юнайтед с 2:5 през уикенда поради мускулна умора, но почувства дискомфорт и трябваше да бъде сменен от Робърт Томас Тейлър. Малко преди това, бившият съотборник на аржентинеца в Барселона – Жорди Алба, също пое преждевременно към съблекалнята.

Старши треньорът на „чаплите“ - Херардо Мартино, защити решението си да заложи и на двамата срещу Торонто, като потвърди, че те няма да вземат участие в дербито на Флорида с Орландо Сити в неделя, като са под въпрос и за финала на US Open Cup идната седмица.

„Ще следим ситуацията ден за ден, ще видим какво ще кажат и от медицинския щаб. Сигурното е, че няма шанс и двамата да са готови за неделя. Не смятам, че е нещо ново или сериозно. Просто става въпрос за умора, не е нещо мускулно“, каза наставникът на Интер, които удариха Торонто след попаденията на Тейлър (2), Факундо Фариас и резервата Бенджамин Кремаски.

В друга среща, Филип Кръстев остана на пейката при нулевото равенство на шампионите от Лос Анджелис ФК в гостуването на Сейнт Луис Сити.