Световната футболна звезда – Лионел Меси, не успя да се разпише, а и се контузи при победата с категоричното 4:0 над Торонто в среща от американската МЛС. Аржентинският национал беше заменен принудително още в 37-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки

Меси не игра в предишния мач на Интер Маями - победата с 3:2 над Спортинг Канзас Сити, но днес се завърна сред титулярите. Световният шампион в няколко ситуации показа блестящата си техника, а веднъж остави на тревата двама противникови футболисти, които се опитваха да го спрат.

В 37-ата минута Меси поиска смяна и отстъпи мястото си на Робърт Тейлър, като преди това сложи капитанската лента на ръката на ДеАндре Йедлин. Лео остана известно време на скамейката, след което напусна стадиона. Контузията не изглежда сериозна и най-вероятно става дума за мускулно разтежение. Малко преди Меси заради травма беше сменен и Жорди Алба.

Интер Маями обаче поведе в самия край на полувремето с попадение на Факундо Фариас. В 54-ата минута Тейлър удвои след асистенция на Ноа Алън, а друга резерва - Бенджамин Кремаски, направи резултата класически в 73-ата минута. Крайния резултат оформи Робърт Тейлър в 87-ата минута.

За Торонто играха бившите италиански национали Лоренцо Инсиние и Федерико Бернардески. Канадският тим е в изключително слаба форма и се намира на последното 15-о място в Източната конференция с 22 точки.

Следващият мач на Интер Маями е гостуване на Орландо Сити на 25 септември, а три дни по-късно е финалът за US Open Cup срещу Хюстън Динамо.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки