Аржентина разгроми Уругвай с 3:0 в мач от световните квалификации в зона Южна Америка. Двубоят от отложения пети кръг на пресявките се игра на стадион “Монументал Антонио Веспучи Либерти” в Буенос Айрес. Меси постави началото на успеха с 80-ия си гол за "гаучосите" в 38-ата минута. Родриго Де Паул (44) и Лаутаро Мартинес (64) отбелязаха другите две попадения. Срещата бе специална за капитана на Угугнай Диего Годин, който изигра 150-ия си мач с националната фланелка.
 
Аржентинците нанесоха своя удар в 38-ата минута, когато се разписа капитанът и лидер на тима Лионел Меси. Той опита подаване в наказателното поле с левия крак към Николас Гонзалес, но никой не успя да играе с топката и тя влетя в мрежата за 1:0. 
 
Шест минути по-късно Аржентина предреши изхода на мача с попадение на Родриго Де Паул, като Меси отново имаше решителен дял за попадението.
 
След почивката превъзходството на домакините продължи и те логично стигнаха до трети гол във вратата на Уругвай. Това се случи в 64-ата минута, когато Лаутаро Мартинес сложи точка на спора, след като засече в мрежата подаване в наказателното поле.
 
С успеха Аржентина събра 22 точки от 10 мача и е втори във временното класиране след лидера Бразилия. Уругвай е на четвърто място с 16.