Лионел Меси не влезе в игра и разочарова хилядите си почитатели, изпълнили до краен предел стадиона в Хонконг за приятелския мач на неговия Интер Маями срещу местна  сборна формация.

Аржентинската звезда остана на пейката заедно с бившия си съотборник в Барселона Луис Суарес и нито един от двамата не записа игрови минути в спаринга, спечелен от Интер Маями с 4:1. Меси лекува контузия в подколяновото сухожилие и треньорският щаб предпочете да не рискува с включването му в игра, въпреки желанието на публиката.

 Около 40 000 фенове се стекоха на стадион Хонконг само за тренировката в събота, скандирайки „Меси! Меси! Меси!“, а днес отново изпълниха стадиона с надеждата да зърнат своя любимец в действие.

"Започнах да гледам футбол заради Меси. Той беше моят идол от първия ден", каза 16-годишният Асир Мубарак. "Това е първият ми ден, в който гледам на живо Меси, така че ще бъде много специален ден и ще го помня цял живот."

Стадионът в Хонконг бе разпродаден само за час след пускането на билетите в продажба през декември. Интер Маями продължава предсезонното си турне в Токио за мач срещу шампиона в Джей лигата Висел Кобе.