Капитанът Лионел Меси се надява неговият дългогодишен съотборник в аржентинския национален отбор Анхел Ди Мария да прекрати международната си футболна кариера с гол и титла на предстоящия финал за Копа Америка срещу Колумбия, пише агенция Ройтерс.

36-годишният Ди Мария обяви през месец ноември, че възнамерява да сложи край на международната си кариера след континенталния турнир. Той има цели 15 години стаж при световните шампиони и Меси ще направи всичко по силите си, за да му асистира за едно последно попадение. Ди Мария се разписа в последните два финала на Аржентина - срещу Бразилия на Копа Америка и срещу Франция на световното първенство. 

"Може би отново ще се разпише, както ги направи в последните два финала, в които игра. Ще бъде забележително постижение. На всички ни искаше той да остане в отбора, но Фидео вече е взел окончателно решение и никой не може да го разубеди", заяви Меси за Direct TV Sports.

Ди Мария има 31 гола в 144 мача за Аржентина. Той участва на шест континентални турнира и четири световни първенства, а освен това има олимпийско злато от Пекин 2008. Ди Мария се разписа и в този финал за победа на Аржентина с минималното 1:0 срещу Нигерия. / БТА