Манчестър Юнайтед се е прицелил в двама нападатели за идното лято - Гонсало Рамош от Бенфика и Мохамед Кудус от Аякс. Не е тайна ,че на „Олд Трафорд“ имат нужда от нов таран след напускането на Кристиано Роналдо през ноември миналата година, а в момента „червените дяволи“ са близо до привличането на Вут Вегхорст под наем до края на сезона от Бърнли.

Manchester Evening News пък съобщава, че клубът вече разглежда опциите си за лятото, а Рамош и Кудус са сред опциите. Съобщава се, че и двамата могат да бъдат привлечени по-лесно от други цели на тима, сред които са капитана на Тотнъм Хари Кейн и голмайсторът на Наполи Виктор Осимен, за които ще  трябва да бъдат извадени сериозни суми.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Рамос може да бъде естествен заместник на Роналдо, както беше за Португалия на Световното първенство. 21-годишният футболист записа хеттрик срещу Швейцария в Катар и също се радва на добър сезон за Бенфика, отбелязвайки 15 гола и асистирайки за ощи седем в общо 25 мача.

Съобщава се, че мениджърът на Юнайтед – Ерик тен Хаг, може да се насочи отново към бившия си клуб Аякс, след като вече доведе двама играчи от „Йохан Кройф Арена“ миналато лято - Лисандро Мартинес и Антони. Кудус е универсален нападател, способен да играе навсякъде в атаката, а през този сезон има 10 гола в 21 мача за гранда от Амстердам. Ганаецът също реализира две попадения на Световното първенство. 22-годишният футболист е свързван с трансфер и в Тотнъм.

Смята се, че през януари Манчестър Юнайтед няма да разполага с големи средства за трансфери, след като похарчи над 200 милиона британски лири през лятото, което означава, че сделката за привличането под наем на Вегхорст се очаква да бъде временно решение, а след края на сезона на „Олд Трафорд“ ще разгледат всички опции за атаката си.

Относно възможното завръщане на Мемфис Депай при „червените дяволи“, MEN пише, че Тен Хаг би предпочел друг футболист, а не своя сънародник от Барселона, който има договор до лятото.