Отборът на Манчестър Юнайтед получи добри новини в опитите си да привлече звездата на Бенфика Дарвин Нунес. „The Telegraph“ твърди, че 22-годишният нападател е отказал предложението на мениджъра на Нюкасъл Еди Хау, по-рано този месец, да се присъедини към тима „свраките“.

Уругвайският национал изгря на голямата сцена този сезон, като до момента и 33 гола във всички турнири. Това е накара шефовете на Нюкасъл да сключат бързо сделка на стойност от60 милиона преди още летния трансферен прозорец да бъде отворен. Въпреки това, Нунес е отхвърли предложението на „джордитата“, тъй като държи да се присъедини към по-голям отбор. По тази причина от Нюкасъл ще насочат усилията си към нападателя на Брентфорд Айвън Тони.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Това означава, че Ман Юнайтед ще има един конкурент по-малко в битката за Нунес, след като новият мениджър на тима Ерик тен Хаг е определил уругваеца като основна цел. Неговият стил на игра го прави идеален за системата на нидерландския специалист на „Олд Трафорд“.

Все още обаче има една пречка пред „червените дяволи“ за осъществяването на подобен трансфер. Нунес иска да играе в Шампионска лига през следващия сезон. Това може да се окаже сериозен проблем за Юнайтед, който изостава на четири точки зад „шпорите“ и на шест от четвъртия Арсенал, от който загубиха през уикенда.

Въпреки това, Ман Юнайтед получи още една добра новина, тъй като се твърди, че агентът Жорже Мендеш е натоварен със задачата да намери нов клуб на Нунес. Агентът на Кристиано Роналдо помогна на Юнайтед да привлече Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон през 2020 година и сега се съобщава, че е готов отново „удари рамо“ на „червените дяволи“ и за 22-годишния талант на Бенфика.