Манчестър Юнайтед може да задържи Вут Вегхорст след края на сезона, който играе под наем от Бърнли, но The Telegraph твърди, че „червените дяволи“ все още възнамеряват да привлекат нов висококачествен нападател за следващия сезон. Голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн, е една от опциите, но Виктор Осимен от Наполи бива разглеждан като цел №1.

Изданието пише, че мениджърът Ерик тен Хаг е изправен пред дилемата който от двамата нападетели, които се очаква да струват над 100 милиона паунда, е по-подходящ за отбора. Смята се, че привличането на класен таран, който да води атаката на тима през следващите години, е приоритет за Юнайтед и Тен Хаг трябва да реши дали да заложи на доказания във Висшата лига Кейн или да даде шанс на Осимен, който вече показа, че е играч от световна класа.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Източници от „Олд Трафорд“ посочиха, че Осимен отговаря по-добре на профила на Тен Хаг, който иска по-мобилен нападател, който предлага скорост, физическа сила, може да пресира, както и да бележи редовно голове. Нидерландецът е наблюдавал нигериеца още миналото лято и, въпреки че има елементи от играта на нападателя, в които Тен Хаг не е сигурен, като проблемите му с контузии, се отбелязва, че развитието му през този сезон се харесва на мениджъра на „червените дяволи“.

Сред останалите опции за Юнайтед се смята, че са Гонсало Рамош от Бенфика, Мохамед Кудус от Аякс и Душан Влахович от Ювентус.

Междувременно на „Олд Трафорд“ не изключват възможността да се разделят с Антони Марсиал, за да финансират привличането на някой от въпросните футболисти. Французинът бе привлечен през 2015-а година от Монако, но така и не успя да разкрие пълния си потенциал, като причина за това са и някои контузии, които го измъчваха.