Английският шампион Манчестър Сити подготвя нова оферта за полузащитника на Уест Хем Юнайтед - Лукас Пакета, като преговорите между клубовете напредват, съобщава трансферният гуру Фабрицио Романо.

Бразилецът вече е постигнал споразумение за личните си условия със Сити и настоява за трансфер. „Гражданите“ вече пратиха една оферта на стойност от 70 милиона паунда, която беше отхвърлена, но от „Етихад“ подготвят второ подобрено предложение.

Уест Хем не иска да продава един от основните си играчи, но е наясно с желанието на Пакета да се премести в Манчестър. Бразилският национал показа професионализъм и игра при равенството 1:1 срещу Борнемут в събота в откриващия кръг от Висшата лига.

Смята се, че Уест Хем оценява Пакета на около 85 милиона паунда. „Чуковете“ вече са стартирали и преговори с евентуалния му заместник. Според Романо, става дума за халфа на Аякс Мохамед Кудус, който е приоритетна цел на лондончани, в случай, че Пакета напусне.

Смята се, че първоначалните разговори са били положителни, а самият Кудус е отворен за ново предизвикателство. Все още обаче се очаква Уест Хем да прати оферта към Аякс, тъй като сделката ще зависи от трансфера Пакета.