Една от големите звезди на Барселона в момента Луис Суарес още таи ненавист у себе си към ФИФА за наказанието, което отнесе преди близо три години. Тогава той беше наказан сурово заради това, че захапа Джорджо Киелини по време на Световното първенство в Бразилия. 

Световната футболна централа не просто му спря правата за четири месеца, но и му забрани да тренира, да посещава тренировки и въобще да има каквото и да било общо с футбола в този период. И това му горчи все още. 

"Никога няма да простя на ФИФА за това. Да, трябва да накажеш някого, когато е сгрешил. Но да му забраниш да тренира, не мога да го разбера. Не можех да видя дори малкия си племенник на игрището, а от това боли."

"Точно затова не отидох на гала вечерта на ФИФА и нямам проблем да кажа, че никога няма да отида на официално събитие, организирано от тях. Категоричен съм", сподели Суарес пред испанско радио. 

Той разкри и какво е казал на жена си веднага след инцидента с Киелини. Уругваецът призна, че я е излъгал и ѝ е казал, че не захапал италианеца. Но просто защото не можел да повярва, че е направил такава глупост. 

"Нараних жена си тогава, защото я излъгах в лицето. Тя ме попита дали наистина съм го ухапал и аз казах, че не съм. Тогава имах проблем да повярвам, че съм направил такава идиотия, камо ли да го призная на глас. Излъгах жена си за първи път и я нараних", сподели още Суарес.