Звездата на Барселона Луис Суарес е осведомил ръководството на клуба относно своето решение да не присъства на гала вечерта на ФИФА още през декември, разкрива аржентинското издание „La Nación“.

Суарес продължава да бъде в обтегнати отношения с ръководните фактори на световната футболна централа след наложеното му наказание преди три години. Нападателят на Барселона е дълбоко обиден и това е причината зад решението му да бойкотира наградите на ФИФА.

Уругваецът все още не може да преглътне суровото наказание, което ФИФА му наложи на Мондиал 2014 в Бразилия. Тогава той ухапа Джорджо Киелини в мач от груповата фаза на Световното първенство. Заради неразчетените си действия на терена, той пропусна загубения от Колумбия осминафинал на шампионата и получи забрана за участие в първите 4 мача на Уругвай за следващите световни квалификации. Също така дебютът му за Барселона бе отложен с цели три месеца. В допълнение той не може дори да тренира с новите си съотборници до началото на септември.

Четирима футболисти на Барса попаднаха в идеалния състав на ФИФА. Освен Суарес, място в него намериха Жерар Пике, Андрес Иниеста и Лионел Меси. Нито един от тях обаче не прие лично статуетката си. Официално обявената причина бе, че след само два дни на каталунците им предстои мач-реванш за Купата на Краля.