Германската футболна легенда - Лотар Матеус, обяви края на треньорската си кариера. От 21 септември 2010 г. до 11 септември 2011 г. той бе селекционер и на националния отбор на България.
 
"Не, това наистина е приключило", отговори Матеус в интервю за "Кикер" на въпрос дали иска да бъде футболен треньор.
 
"Наслаждавам се на независимостта си, на това, че не съм служител на някой клуб", добави 61-годишният германецът, който в последните години работи като експерт и коментатор за телевизиите Sky и RTL.
 
Световният шампион от 1990 година не се обижда от това, че не е член на работната група от бивши футболисти към Германската футболна федерация, която в момента търси заместник на напусналия директор на националните отбори Оливер Бирхоф. 
 
"Позиционирах се ясно. Нямам това време, защото имам други професионални ангажименти. С моята експертна работа щях да имам проблеми в националния отбор. И ми харесва да работя за телевизиите", казва още Лотар Матеус, който не е работил като треньор след края на опита си в България.
 
Матеус е бил още треньор на Рапид Виена, Партизан Белград, Атлетико Паранензе, Макаби Нетаня, асистент в Ред Бул Залцбург, както и селекционер на националния отбор на Унгария.
 
Автор: БТА/Христо Бонински