Ливърпул официално се е свързал с Флуминензе относно възможността да привлече полузащитника Андре, съобщи Sky Sports.

Причина за това е, че „червените“ продължават да изпитват трудности с евентуалния трансфер на Ромео Лавия, след като и втората оферта за белгиеца беше отхвърлена. По-рано стана ясно, че мърсисайдци са пратили 42 милиона паунда за халфа на „светците“, но от клуба от Южния бряг са твърдо решени да получат желаните 50 милиона паунда. Въпреки това, преговорите между двата тима продължават, като самият Лавия също натиска за този трансфер да се осъществи.

В същото време обаче Ливърпул разглежда алтернативни опции и 22-годишният Андре е една от тях. Младият полузащитник е записал 20 мача във всички турнири за Флуминензе от началото на сезон 2023, а порталът Transferarkt.com го оценява на 15 милиона евро. Договорът му с елитния бразилски клуб е до края на 2026-а година. Той вече има и един мач за националния си отбор, за който дебютира през юни при загубата от Сенегал в контролна среща.

Според журналистката на Sky Sports – Мелиса Реди, двата клуба обсъждат сумата по трансфера да е в порядъка на около 20 милиона паунда. Допълва се, че в идеалния случай, мениджърът Юрген Клоп иска да вземе в състава си още двама нови полузащитници и един защитник преди затварянето на трансферния прозорец.