Ливърпул се е свързал с аржентинския КА Талерес относно привличането на младия колумбийски защитник Кевин Мантила. Президентът на Талерес - Андрес Фаси посочи, че „червените“ вече са осъществили контакт относно 20-годишния централен защитник, въпреки че Брайтън също имат интерес към младока.

Мантиля се присъедини към Талерес едва през лятото, след като премина през редиците на колумбийския Индепендиенте Санта Фе. Твърди се, че Ливърпул е следил играча в последните месеци. В края на миналата година в Колумбия писаха, че отборът на Юрген Клоп наблюдава Мантиля, но без да е осъществил директен контакт. Последните коментари на Фаси обаче показват, че ситуацията се е променила.

„Вярно е, те го следят вече четири месеца“, каза Фаси пред La Voz. „Те поискаха от нас информация за физическите му способности“, каза още президентът на Талерес.

Негов трансфер през януари обаче изглежда малко вероятен, тъй като Фаси посочи, че няма желание да се разделя с играч, който е дошъл в отбора само преди няколко месеца. Централният защитник игра осем пъти през втората половина на миналия сезон, като Талерес се класира за Копа Либертадорес.

Мантила все още не е дебютирал на националния отбор на Колумбия, но беше част от отбора до 20 години, който зае трето място в шампионата на Южна Америка през 2023-а година. Той също беше част от тима, който достигна четвъртфиналите на Световното за юноши до 20 години.