Бившият селекционер на България Ивайло Петев си тръгна с огромна горчилка от Динамо Загреб в средата на месеца. Той беше уволнен само два дни преди старта на сезона в Хърватия, а впоследствие призна, че до последно не е виждал знаци, че това ще му се случи. 

Според една от легендите на "модрите" от хърватската столица - Крунислав Юрчич - уволнението на Петев обаче е трябвало да се случи далеч по-рано. Според него, това е трябвало да стане още през април. 

Ивайло Петев бесен: Динамо не е нормален клуб

"Динамо е клуб, в който идваш и започваш да изпълняваш целите пред теб, а те са ясни. И ако не ги изпълниш, си първият на мушката. Доверието у него беше загубено още през април след поражението от Славен Копривница и тогава той знаеше, че няма да е повече треньор на Динамо, както и че хората не му вярват повече."

Шеф на Динамо намекна: Петев имаше проблеми с футболистите

"Не мисля, че и феновете му вярваха след това. Дори не знам защо той остана впоследствие. Знам, че имаше някакви проблеми около договора му, имаше някакви клаузи, може би заради тях остана и след тази загуба. Но когато няма взаимно доверие между страните, няма смисъл сътрудничеството да продължава", сподели Юрчич. 

Официално: Петев вече не е треньор на Динамо Загреб

Ивайло Петев изкара по-малко от една година начело на гранда от "Максимир", като в сезона, в който беше начело, "модрите" за първи път от 11 години не станаха шампиони. Но трябва да се отбележи, че изоставането от първия Риека беше натрупано още преди идването на българина.