Мениджърът на Челси Антонио Конте се гласи за завръщане начело на националния тим на Италия. Това пише италианското издание Calciomercato.

Настоящият селекционер на „скуадра адзура“ Джанпиеро Вентура не оправда големите очаквания на ръководните фактори в италианския футбол и е твърде вероятно да бъде отстранен от поста си. Специалистът успя да изведе Италия само до бараж за класиране на Мондиал 2018, а в борбата за финалите допусна тежка загуба 0:3 от Испания и разочароващо 1:1 с Македония.

Именно тези резултати са прелели чашата на търпението в Италианската футболна федерация и не е изключено да се стигне до рокада. Именно Конте е избор номер 1 за повечето ключови фактори в централата.

В същото време не спират спекулациите с бъдещето на Антонио Конте в Челси. Мнозина твърдят, че италианецът не е успял да се адаптира към начина на живот в английската столица и при първа възможност би се завърнал в родината си.

Конте успя да изведе Челси до титлата в първия си сезон във Висшата лига, но въпреки това не продължи договора си клуба през лятото – нещо, което се очакваше да стане.