Италианската звезда Андреа Пирло не изключи възможността в скоро време да се присъедини към щаба на своя сънародник в Челси Антонио Конте. Вчера именитият полузащитник, който в момента защитава цветовете на американския Ню Йорк Сити обяви, че слага край на бляскавата си кариера. Това ще се случи в края на сезона в Мейджър Лийг Сокър.

Веднага след новината, обявена от Пирло, името му започна да се спряга с различни клубове и длъжности. Самият италианец сподели, че все още не е взел окончателно решение какво ще прави с бъдещето си, но намекна, че евентуален пост в треньорския щаб на английския шампион не е изключен.

„Ще продължа да правя нещо друго. Да работя с Конте? Хората говорят разни неща, аз също имам някакви идеи, но дайте ми време, за да реша“, коментира Андреа Пирло.

„В един момент просто осъзнаваш, че е дошло времето да спреш. Всеки ден имаш физически проблеми, не можеш да тренираш, така както желаеш, защото винаги имаш някакви проблеми. Мисля, че е достатъчно. Футболът не е игра, която можеш да практикуваш над 50 години. Ще правя нещо друго оттук нататък“, каза още именитият италианец.