Българският национал Божидар Краев няма да бъде преотстъпван от досегашния си клуб Мидтиланд. Новината обяви лично спортният директор на скандинавците Свенд Граверсен. 

Напоследък в клуба се зароди идея българинът да бъде пратен под наем другаде, след като не може да се пребори за титулярно място. Той беше пратен да тренира с резервния състав, докато се търси решение. Но там е направил страхотно впечатление и остава в Мидтиланд. 

"Божидар определено остава с нас, защото сме супердоволни от него. Да, адаптацията му може би отне доста повече време от очакваното, но след като го пратихме да играе с резервите, сме повече от доволни от него."

"Той е част от националния отбор на България, който обаче е твърде слаб в последните години и това е част от обяснението защо не се адаптира бързо. Разделихме се с достатъчно играчи, няма нужда да се разделяме и с него", заяви Граверсен. 

Божидар Краев премина от Левски в Мидтиланд през лятото и след сравнително силен старт на сезона, постепенно изпадна до резерва в първия тим, а после се срина и до резервния отбор като цяло. Сега обаче изглежда ще получи втори шанс.