Юрген Клоп влезе в словесен сблъсък с репортер, който обвини мениджъра на Ливърпул, че нарича Купата на африканските нации „малък турнир“.

Клоп беше попитан преди победата на Ливърпул с 2:0 над Порто в Шампионската лига в сряда вечерта за липсата на международни паузи до март и в отговора си мениджърът на мърсисайдци каза: „Няма международна пауза до март, чувам това толкова често, но през януари има малък турнир в Африка“.

Gulliver/GettyImages
74 снимки


След победата на Ливърпул над Порто на „Анфийлд“, Клоп бе помолен да се извини на хората в Африка за думите си.

„Всичко е наред смятам, изобщо нямах предвид това. Не сте ме разбрали. Казах, че има малък турнир и нямах предвид, че е малък наистина. Ние все пак ще загубим някои от най-добрите си играчи тогава. Нито имах предвид, че турнира е малък, нито че Африка е малък континент“, опрадва се германецът.


„Ако гледате цялата пресконференция, ще разберете какво имах предвид и всичко ще е по правилния начин. Казах, че няма международни паузи до март. Не съм роден оратор, но ако искате да ме разберете погрешно, нищо не ви спира да го правите винаги“, завърши темата наставникът на Ливърпул.