Китайските спортни власти отмениха контролата между Аржентина и Нигерия заради скандала с Лео Меси в Хонконг. Срещата бе планирана за 20 март в Ханжоу. 
 
Преди седмица Интер Маями спечели с 4:1 приятелски мач срещу представителния отбор на Хонконг (специален административен район на Китай). 36-годишният техничар обаче не взе участие в двубоя, което разочарова присъстващите 40 000 зрители, които бяха платили по 640 долара за билет, за да гледат аржентинската суперзвезда.
 
След края на мача феновете по трибуните яростно показаха недоволството си. Те считат, че са били излъгани в надеждите си да видят Меси в игра и скандираха "Искаме Меси" и „Върнете ни парите“.
 
Впоследствие 1093 жалби срещу седемкратния носител на „Златната топка“ бяха подадени в Комитета на потребителите на Хонконг. Те са завели искове за компенсации, чийто общ размер надхвърля 1,14 милиона долара. Това принуди фирмата, която организира двубоя, да върне 50% от стойността на билетите на зрителите по трибуните.
 
„Когато разбрахме, че Лео Меси няма да играе, помолихме собствениците и треньорите на Интер Маями да го накарат да застане пред зрителите и да обясни причината да не вземе участие в мача. Меси не го направи. Вместо това три дни по-късно (на 7 февруари), заедно с Луис Суарес, той игра по време на мач в Япония срещу Висел Кобе (3:4 след дузпи). За нас това е пореден шамар в лицето“, обявиха от компанията в официално изявление.
 
Треньорът на Интер Маями - Тата Мартино, опита да замаже гафа, твърдейки че отсъствието на Лионел Меси от игра е било продиктувано от контузия.