Интер Маями се извини за невъзможността Лионел Меси да играе в демонстративния мач в Хонконг, решение, което вбеси феновете и разочарова организаторите, но клубът от Мейджър лийг сокър сметна за необходимо.

Аржентинецът, рекорден осемкратен носител на "Златната топка", не излезе пред 40 000 фенове на стадиона в Хонконг в неделя. Той беше прегледан от медицински щаб, който реши, че е твърде рисковано за него и за съотборника му Луис Суарес да играят.

"Въпреки най-добрите ни намерения разбираме, че е имало разочарование от отсъствието на Лионел Меси и Луис Суарес в неделния мач и съжаляваме, че двамата не успяха да участват. Осъзнаваме също така, че късното решение предизвика разочарование сред нашите привърженици в Хонконг и от страна на организатора на събитието "Tatler Asia". Но трябва да уточним, че за съжаление, контузиите са част от красивата игра и здравето на нашия играч винаги трябва да е на първо място", се казва в изявление на ФК Маями, изпратено до агенция "Ройтерс".

Организаторът на мача обяви днес, че ще предложи частично възстановяване на парите за билетите след реакциите от гневни фенове и правителството заради отсъствието на футболната звезда.

Три дни по-късно 36-годишният Меси влезе в игра в 60-ата минута в приятелския мач на Интер Маями срещу Висел Кобе в Токио, където цели блокове от местата на Националния стадион останаха незаети и имаше само 28614 продадени билета.