Капитанът на Италия Джорджо Киелини ще се оттегли от националния отбор по футбол на 1 юни след мача срещу Аржентина. Новината обяви самият играч пред DAZN.

"Ако съм добре, ще играя срещу Аржентина на 1 юни на "Уембли". Бих искал да се сбогувам с националния отбор и със синята фланелка в такъв празничен мач", заяви Киелини.

Италия ще играе с Аржентина - двубой между европейския шампион и носителя на Копа "Америка" на 1 юни на стадион "Уембли" в Лондон. Мачът ще бъде наречен "Finalissima", а това събитие ще бъде първото в рамките на сътрудничеството между УЕФА и Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ), което ще продължи до 2028 година. През лятото на 2021 година италианците станаха двукратни европейски шампиони, а аржентинците спечелиха Копа "Америка" за 15-и път.

37-годишният Киелини дебютира за Италия на 17 ноември 2004 година. С националния отбор защитникът стана европейски шампион през 2021-а, както и финалист на Евро 2012. С Италия Киелини спечели бронзов медал на Игрите в Атина 2004. От 2005-а бранителят играе за италианския Ювентус, с който стана деветкратен шампион на Италия, петкратен носител на купата на страната, а също така стигна два пъти до финала на Шампионската лига.