Легендата на Реал Мадрид и настоящ вратар на Порто Икер Касияс поде кампания в социалните мрежи в защита на всички свои колеги, които са допуснали грешки и са станали обект на жестоки критики.

Сан Икер, както го наричат в Испания демонстрира своята непоносимост към злостните коментари, които сполитат играчите на неговия пост. Само преди ден той защити и актуалния вратар на Ливърпул Лорис Кариус, които отново попадна под ударите, след допусната неточност по време на контролата с Борусия Дортмунд през уикенда.

Припомняме, че Каруис преживя изключително тежък период след финала за Шампионската лига, който мърсисайдци загубиха от Реал Мадрид. В срещата на Олимпийския стадион в Киев (Украйна) 25-годишният страж на два пъти не се намеси решаващо, заради което върху него се стовари гнева на феновете.

При все случилото се в спаринга с „жълто-черните“ Касияс апелира „момчето да бъде оставено на мира“, а часове след това поде и кампания в защита на неговите събратя по съдба.

„Зад всеки от нас стои един човек. Който е безгрешен, да вдигне ръка. Трябва да се учим от грешките, да ставаме по-силни и да ги приемаме по-човечно“, написа Касияс, като придружи публикацията си и с видео от най-кошмарните свои изяви под рамката.

Заради кампанията си, Касияс създаде и специален хаштаг „Азсъщогреша“ (на испански език #Yotambiénfallo).

По време на Световното в Русия станахме свидетели на още един подобен сценарий като с Кариус. Става дума за националния страж на Испания Давид де Хеа, който не бе на познатото ниво и бе сурово критикуван от запалянковците.

След Касияс, Салах също подкрепи Кариус