Капитанът на румънския национален отбор - Николай Станчу, изрази разочарование от освиркванията на феновете след контролата с България, завършила 0:0. Той се ядоса и на въпрос на журналист, който го попита дали това ще е играта на отбора на Европейското първенство, което започва след браени дни.  
 
"Представянето ни срещу България няма нищо общо с това как националният отбор ще изглежда на финалния турнир в Германия. Трябва ли да се притесняваме? Защо? Задаваш ми някакви въпроси... Пропуснахме дузпа, да. И на мен не ми стана добре, както и на Денис (б.а – Денис Ман, чийто удар Иван Дюлгеров отрази), но не се тревожи за нас", отговори Станчу на румънски журналист.
 
"Искахме да победим, но мисля, че най-важното е всички да сме здрави. Имаме още две седмици и все още имаме време да оправим някои неща в играта си. Повечето румънци са взискателни. Мислите ли, че искаме да не спечелим или да не направим добро европейско? Случва се, има мачове и мачове", продължи опитният футболист, който се състезава в арабския свят. 
 
След това Станчу коментира освиркванията, които бяха особено силни от източната трибуна и много хора смятаха, че са основно за селекционера. 
 
"Идва публиката, за да освирква, така ли? Не е ли добре, че се класирахме? Срещу Лихтенщайн се слага край на чакането преди Евро 2024. Логично е да искам да бъда насърчен, но ако публиката ни освирква след 0:0 с България... Чувал съм и много по-лоши неща, нищо не ме учудва. Както и да е, ние все още играем за феновете и вярвам те ще се радват, ако направим добро европейско”.
 
"Не знам дали очакванията са твърде големи, но както каза Валентин Михаила: Това сме ние, това са хората, които имаме. Със сигурност България дойде да се докаже, че няма да е лесна преграда и го показаха. Това прави контролата наистина полезна", завърши Станчу.
 
Автор: Атанас Василев/БТА