Фабио Канаваро по всяка вероятност ще се завърне в Гуанджоу Евъргранде за втори престой като старши треньор. Това значи, че преговорите между китайския гранд и свободния агент Карло Анчелоти са ударили на камък.

Анчелоти относно слуховете за Челси: Няма нищо вярно

От известно време уволненият от Байерн наставник преговаряше за условията, при които да заеме  треньорския пост. Според китайските медии новият наставник на Гуанджоу ще бъде Канаваро, чиято раздяла с Тянцзин Куанджиан ще бъде обявена в най-скоро време.

Анчелоти имаше големи мераци да замени Луиш Фелипе Сколари, чийто договор изтича в края на месеца. В последния миг обаче 7-кратният шампион на Китай е променил плановете си.

Смях: Байерн Мюнхен пусна Анчелоти в календар

Канаваро замени Марчело Липи  клуба към края на 2014 година, като престоят му бе ограничен само в 6 месеца. По ирония на съдбата именно Сколари дойде да спаси положението след уволнението на Канаваро и успя да донесе нужната стабилност. В трите си сезона начело бразилецът спечели 3 шампионски титли на страната, 2 Суперкупи и титлата от Азиатската шампионска лига.