Бившият наставник Байерн Мюнхен Карло Анчелоти опроверга слуховете, които го свързваха с Челси. Специалистът, който се раздели с баварците заради колебливите резултати на тима в последните месеци, заяви, че спекулациите за „сините“ са безпочвени.

„Всеки ден ме свързват с различен отбор, за последно бе Челси, след това моят приятел Конте се ядоса. Говоря си с него и няма нищо вярно“, сподели Анчелоти пред Radio Anch'io Sport, след като бе видян да наблюдава мача на Челси срещу Рома (3:3) от груповата фаза на Шампионската лига на „Стамфорд Бридж“.

В Челси опровергаха слуховете за смяна на Конте

Върнат за сетен път на разлъката между него и немския колос, Анчелоти обясни философски: „Може би вече не вярваха в работата ми. Сега гледам напред и съм си взел време да гледам футбол като зрител. Ще търся опции в бъдеше, не сега. Би ми допаднало да създам проект, да работя на спокойствие, въпреки че в тази професия спокойствието е невъзможно. Чакам спокойно, не бързам“.

Смях: Байерн пусна Анчелоти в календара

Технологиите навлизат все по-осезаемо във футбола и все по-често се залага на видео арбитража. На въпрос в тази връзка, бившият наставник на Реал Мадрид обясни: „Само един глупак може да мисли, че това не е нужно. Технологиите дават решение на много проблеми. За щастие ще ги има на идния Мондиал. С тях ще се избегнат много проблеми и дискусии“.