Журналисти от всички страни по света дадоха своя вот за Златната топка и в крайна сметка най-важният индивидуален при в света на футбола отиде у Лука Модрич. Звездата на Реал Мадрид триумфира с Шампионската лига и изведе своята Хърватия до финала на Световното първенство. 

Той изпревари в безмилостна битка бившия си съотборник на "Сантиаго Бернабеу" Кристиано Роналдо, както и световния шампион с Франция и носител на трофея в Лига Европа с Атлетико Мадрид Антоан Гризман. Тук идва и въпросът как са гласували българските журналисти с право на глас. 

Акредитирани от France Football да дадат своя вот са доайените Михаил Савов и Румен Пайташев. Общият им вот от името на България поставя на първо място Антоан Гризман. На второ място те са наредили Килиан Мбапе, а носителят на отличието Лука Модрич е едва трети. 

На четвъртата позиция е поставен Еден Азар, който направи много силно Световно първенство с Белгия, а петицата се затваря малко изненадващо от Единсон Кавани. В общото калсиране уругваецът остана чак 23-и.