Семейството, близките, феновете на Емилиано Сала чуха обявлението, което най-малко искаха да научат. А именно, че футболистът е мъртъв и няма как да бъде открит жив при каквито и да е обстоятелства. Обявлението дойде от океанографа Дейвид Мърнс, който ръководеше спасителната операция за аржентинеца и пилота на самолета, който трябваше да стигне от Нант до Кардиф на 21 януари. 

Аеропланът вече беше открит разбит под водата между Франция и Англия, а в него има заклещено едно тяло. В момента тече операция по изваждането на летателния апарат и тялото, като все още не се знае на когот е то. До началото на седмицата съществуваше миниатюрен процент вероятност те да са оцелели по някакъв начин, но той вече не е налице.

"Това, което знаят семействата на Емилиано Сала, както и на пилота на самолета, е, че двамата са мъртви. Няма никакъв шанс да ги намерим живи, затова сега е важното да извадим телата им от водата. Двете фамилии със сигурност ще искат да ги намерим, за да се простят с тях и това е най-важното сега."

"Колкото до самолета, там вече е друг въпрос. Там вече британските власти имат пълната власт и ще изследват останките му, за да разберат каква точно е причината за фаталния инцидент. Така че може да се каже, че аз вече не съм замесен в операцията."

"Последно знам, че има само едно тяло в самолета, властите се опитаха да го извадят през изминалата нощ, но имаха проблем. Сега вероятно ще използват робот. Трябва да се намери и другото тяло, което също може да е някъде наблизо", заяви Дейвид Мърнс.