Екип от службата за разследване на самолетни катастрофи във Великобритания е започнал идентификация на тялото, което беше намерено в отломките на самолета, на който летя играчът на Кардиф Емилиано Сала, пише standart.co.uk.

Специалистите ще се опитат да идентифицират тялото, което беше намерено в самолета, но предупредиха, че операцията ще бъде дълга заради силния прилив. В такива условия рабoтата под вода може да продължава само за няколко минути на ден.

Ако идентификацията премине успешно, но ще се разглежда възможността отломките от машината да бъдат извадени на повърхността. Ако това бъде направено, то има голяма вероятност да се установи причината за катастрофата на самолета.

Спасителите ще дадат нова информация след края на операцията, след което ще бъдат информирани семействата на пилота и играча.

Самолетът с Емилиано Сала изчезна от радарите по време на полет между Нант и Кардиф, като в близост до остров Гърнси контактът между диспечерите и летателната машина беше загубен. След като официално спасителната операция беше прекратена, бяха събрани средства за продължаване на търсенето на самолета, като отломки от машината и едно от телата бяха открити на дъното на Ла Манша.