Президентът на Ювентус Андреа Аниели разграничи клуба от идеята за създаването на нов Европейска Суперлига. Според документите, разпространени от „Дер Шпигел“, един от клубовете, настояващ за основаването на подобна лига е бил именно италианският гранд, но според Аниели това изобщо не отговаря на истината.

„Искам да потвърдя, че никога не сме виждали, никога не сме дискутирали, нито пък сме били въвличани по някакъв начин в създаването на този документ“, коментира Аниели.

„Феновете трябва да бъдат сигурни, че ако започнем да правим нов продукт, то това ще е, за да ангажираме всички тях в Европа. Ако искаме да променим баланса на европейския футбол и да има повече международни мачове в Европа, то трябва да вървим ръка за ръка и да се опитаме да намалим мачовете у дома.“

„Най-важна обаче е хармонията в цялото това нещо. Вижте една Англия например, където има две Купи. Един отбор може да изиграе 54 мача само на домашната сцена. След това вижте Германия, където максимумът мачове, които може да изиграе един отбор е 43. Това е така, защото първенството им е с два отбора по-малко и има само един турнир за купа. Това са десет мача разлика. Логично ли е?“

„Има една цяла система с аномалии, на които трябва да се обърне внимание. Това може да означава местните шампионати да увеличат мачовете си. Не говорим само за намаляването им. Трябва всички да са на едно ниво, което е много важно“, сподели още президентът на Ювентус.