Манчестър Юнайтед на практика си осигури първото зимно попълнение. "Червените дяволи" ще подпишат в близките дни със защитника на Бенфика Виктор Линдельоф, съобщават в Португалия. 

Президентът на "орлите" Луис Филипе Виейра се очаква в Манчестър днес следобед, за да положи подписа си под споразумението с английския клуб. Вече са ясни и параметрите, при които се осъществява сделката.

За шведа ще се платят 45 млн. евро веднага, а още 5 млн. ще бъдат доплатени в зависимост от представянето му. Такива бяха и изискванията на португалците за осъществяване на трансфер и те са изпълнени в пълна степен. 

Мениджърът Жозе Моуриньо търси усилено нов централен бранител, тъй като Крис Смолинг и Ерик Байи са с травми, а това налага пускането в тази зона на Фил Джоунс и Маркос Рохо, без двамата да имат сериозни алтернативи. 

А и Линдельоф изглежда като страхотен вариант за бъдещето, тъй като е само на 22 години, а вече има сериозен опит, включително и като национал на Швеция на Европейското първенство през лятото.