Агентът на защитника на Бенфика Виктор Линдельоф - Хасан Четинакая, заяви, че клиентът му е щастлив в настоящия си клуб и не смята да се мести в друг.

22-годишният швед е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, като "червените дяволи" ще опитат да се възползват от застоя в преговорите между Бенфика и Линдельоф за нов договор.

"Около бъдещето на Виктор има много спекулации, но той в момента играе за един от най-големите отбори в Европа. Нашите взаимоотношения с президента на Бенфика са чудесни и заедно с клуба ще решим бъдещето му. Знаем, че много клубове имат интерес към клиента ми, но той е щастлив в Бенфика и засега няма намерение да напуска", каза Четинакая.

"Виктор се справя чудесно в сегашния си клуб и показва, че е достатъчно добър, за да играе във всеки голям отбор. Ако неговото желание е да напусне, той ще си тръгне. Каквото и да реши в крайна сметка, сигурен съм, че това ще бъде правилното решение", добави агентът.

Според медиите в Англия мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо много харесва играта на Линдельоф и е готов на всичко, за да го привлече в състава си. Като допълнителен коз португалецът може да използва бившият съотборник на Линдельоф в шведския национален отбор Златан Ибрахимович, който от лятото е част от състава на "червените дяволи".