Една от темите на трансферния пазар през зимата беше евентуалното преминаване на българския национал Ивелин Попов в Трабзонспор. Босовете на турския клуб опитаха всякакви начини да го купят от Спартак Москва, но по всичко изглежда, че нападателят ще си остане в Русия. Просто защото такова е желанието му. 

"Това са спекулации, че ще ходя в Турция. Оставам си в Спартак, договорът ми е до 2019 г., искам да стана шампион. Има хора, които живеят на ръба на футбола, които се хранят покрай него, които не можаха да постигнат нищо обаче с тези слухове за мен", сподели Попов пред DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола".

"Сега не е време за парите, има време за тях. Ако търсиш само пари и смяна на обстановката, за мен не е правилният път. Стоя зад думите си и съм убеден в това, което правя", сподели още той и разкри какви са целите му с отбора напролет. 

"Да не дърпаме дявола за опашката, надявам се да затвърдим позициите си в пролетния дял и да затвърдим позициите си за титлата. Почнахме да играем доста по-отборно. Имахме малко време тогава обаче да се сработим. Една година ни беше достатъчна и сега резултатите са налице." 

"Новият ни треньор е работил с Антонио Конте, национал на Италия е бил, научил ни е на много неща. Той пое отбор в движение, сега месец и половина с него ще имаме време да научим още повече." 

"Засега изцяло мисля само за Спартак и не искам да мисля за нищо друго навън. Лятото ме искаха от Италия, имаше някакъв интерес, но пак везните наклониха да остана в Москва. Искам да постигна нещо значимо със Спартак", разкри Попето и говори за конкуренцията в местното първенство. 

"Това е най-големият клуб в Русия, но конкуренцията е сериозна. Мисля, че преболедувахме всички това отсъствие от трофеи и сега е дошъл точният момент да атакуваме", завърши темата Попов.